Kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszoltunk rájuk.

"
Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A kezelendő felületre bocsátott lézerfényt a szőr nyeli el, minél sötétebb, annál többet. Azonban fontos, hogy a bőr világosabb legyen legalább egy árnyalattal, hogy csakis a szőr vezesse le a lézerfényt, a bőr érintetlen maradjon. A lézerfényt a szőrszál, mint egy vezető, levezeti a szőrtüszőhöz, ahol a mátrixsejtek pusztulása következik be, ezáltal megszűnik a szőr újratermelődési képessége. A kezeléskor aktív, ún. anagén fázisban lévő szőrszálak van hogy azonnal kihullanak, de minimum 4 hét kell, amíg minden megkezelt szőr kiesik. Ezidő alatt csak borotválkozni szabad. Adott pillanatban a szőrszálak csak kevés százaléka van anagén fázisban, ezért kell többször megismételni az eljárást, míg minden alvó szakaszban lévő szőr anagén fázisba kerül.

A lézeres kezelés során a frissen (vagy 1-2 nappal előbb) leborotvált szőrt kezeljük. A terület berajzolása és az anyajegyek lefedése után kontaktzselét alkalmazunk,  beállítjuk a gépet a megfelelő kezelési értékekre, megvárjuk, míg a kezelőfej 5 fokra hül, és elkezdjük a kezelést. A szemünket fontos, hogy védőszemüveggel védjük a lézersugaraktól. A kezelés után nyugtató krémet alkalmazunk, valamint ha a ruhából kilátszó részről van szó, akkor fényvédő krémet is használunk.

Mit kell tennem a lézeres szőrtelenítés előtt?

2 héttel a kezelés előtt már nem szabad se napra menni, se szoláriumba illetve önbarnítót sem szabad használni. Csak borotva használható 2 kezelés között (gyanta, epilálás, csipesz használata TILOS). Kezelés előtt 1-2 nappal kérjük leborotválni a kezelni kívánt területet. Fényérzékenyítő gyógyszert nem szabad bevenni a kezelést megelőző 2 hétben.

Mik a teendőim lézeres szőrtelenítés után?

A legfontosabb, hogy 2 héten keresztül nem érheti nap a kezelt területet. Ha napsugárzásnak (szoláriumnak) tesszük ki, pigmentfoltok fognak keletkezni. Használjunk fényvédőt mindig! 48 órán keresztül kerülni kell a szaunát, uszodát és az izzadással járó tevékenységeket. 48 óra elteltével már lehet borotvát használni, a következő kezelésig csak ez a fajta szőrtelenítés a megengedett (gyanta, epilálás,csipesz használata TILOS). Hidratáljuk a kezelt területet.

Mikor kontraindikált a lézeres szőrtelenítő kezelés?
A következő esetekben nem ajánljuk, vagy elhalasztását javasoljuk a lézeres szőrtelenítésnek:
 • 18 év alatti életkorban
 • aktív fázisban lévő bőrbetegségek
 • daganatos betegség esetén
 • gyógyult melanóma esetén csak a kezelőorvos írásbeli engedélyével
 • kemotherapiás kezelések közben
 • aktív herpesz esetén
 • legyengült immunrendszer esetén
 • epilepszia
 • lázas állapot
 • terhesség
 • szoptatás
 • elmúlt 6 hónapban Roaccutane szedése
 • retina betegség
 • visszeres láb
 • sok tetoválás
Milyen jótékony hatásai vannak még a Doterra citrus olajoknak?
A citrusolajokat belsőleg és külsőleg is lehet használni.
 • méregtelenítő: máj, vese, nyirok – és érrendszer
 • antimikrobiális
 • levegő fertőtlenítő
 • feszültség oldó
 • hangulat javító
 • zsíros lerakódásokat kitisztítja
 • sav semlegesítő-
 • oldja a szennyeződéseket
Mit kell tudnom a Powershape kezelésről általánosságban?
A Powershape2 egy piacvezető alakformáló eljárás, mely a radiofrekvencia, a vakuum és a soft laser együttes erejét használja fel a makacs zsírpárnák ellen.
A radiofrekvencia felmelegíti a bőr víztartalmát, ezáltal kollagéntermelődésre serkenti azt, a zsírsejteket pedig 70 fokra melegítve elfolyosítja. A feloldott zsírt a vakuum masszirozza ki a zsírsejtekből, majd a szövetközti térből a nyirokrendszer szállítja el és végül a méregtelenítő folyamatok által távozik a szerezetből. 
Ezért mindenképp fontos a napi 2-3 liter víz fogyasztása.
A zsírpárnák eltüntetéséhez alapvető fontosságú az egészséges életmód, a diéta és a rendszeres sport. Kijelenthető, hogy ezek hiányában fogyás nem tapasztalható, azonban a bőr minősége, texturája így is javul!
A látványos eredmény érdekében 6-8-10 alkalmas kúrát javaslunk. Majd életmódtól függően évente, félévente 1-1 szintentartó kezelés illetve kúra javasolt. 
A kúra mindig egyénre szabott és a fokozatosság elvét követi, hiszen mindannyiunk kötőszövete más és más. Nem dolgozhatunk ugyanazon beállítással mindenkin.
Fontos tisztában lenni azzal, hogy a  kezelés nem ad végleges megoldást. A nők kötőszövete hormonálisan, genetikailag erre predesztinál. Folyamatosan dolgoznunk kell a megszerzett eredmény fenntartásáért.
Mikor kontraindikált a Powershape kezelés?
A kezelés elhalasztását javasoljuk, amíg az alábbi esetek valamelyike fennáll.
 • Akut szív és érrendszeri probléma.
 • Pacemaker megléte.
 • Akut fertőző megbetegedés. ( TBC, HIV, Influenza stb) 
 • Terhesség esetén.
 • Császármetszés után 6-8 hónappal javasolt elkezdeni az első kezelést.
 • Szoptatás alatt nem javasolt.
 • Daganat megléte.
 • Szteroidos kezelés, kúra után egy hónapig nem javasolt, ugyanis a szteroid a zsírsejtekben raktározódik.
 • Májbetegség, vesebetegség, epebetegség esetén. A méreganyagok kiválasztodása miatt, ezen szerveknek éppnek kell lenniük.
 • Antidrepresszáns szedése esetén.
 • Transzplantáció esetén kezelőorvosának beleegyezése szükséges. 
 • Epilepszia esetén orvosi igazolás szükséges.
 • Akut gyulladásos betegség megléte esetén.
 • Súlyos cukorbetegség esetén.
 • Orvosi fém implantátum fölött, fogszabályozóval a kezelés elvégezhető, azonaban extra tamponálást igényel, ezért mindenképp szólni kell a kezelő személyzetnek.
 • Nőgyógyászati spirál felhelyezését követő 2 hétben a kezelés nem javasolt.
Mit kell tudnom a Powershape testkezelést követően?
A kezelést követően a bőr kipirosodása, hőmérsékletének megemelkedése teljesen normális reakció. A kötőszövet típusától függően ez akár bevérzésekkel, heamatoma képződésével is járhat. A megdolgozott testrész érintésekor, üléskor, fekvéskor érzékeny lehet, mely a kezelést követően pár napon belül elmúlik. Fekete nadálytő krém használata javasolt.
Nagyon fontos napi két-három liter víz fogyasztása, amivel a méreganyagok és a zsír távozását biztosíthatjuk. Aerob jellegű mozgás ( biciklizés, kocogás, torna) végzése a nyirokkeringés fokozása miatt erősen ajánlott, már a kezelés napján is. A kezelést követően 24 órán keresztül nem szabad napozni, szoláriumba illetve a szaunába menni valamint forró fürdőt venni.
Miben különlegesek a Kleanthous kozmetikumai és kezelései?

A Kleanthous több mint 30 éve vezető szerepet tölt be az anti-aging és a sejtregeneráció tudományos kutatásai terén. Ötvözi a modern technológiát, az ultrahangot, a sonorezonanciát és a fényterápiát a bőr regeneráció tudományos módszereivel.

A Kleanthous alapelve a bőr struktúrájának úgynevezett cell supporting molekulákkal történő állandó megújításán lapul, legyen szó mimikai ráncokról, szem alatti táskákra, laza kötőszövetről, bőrirritációról vagy hajhullásról.

Ezen apró molekulák belülről, természetes módon, a bőr saját erőforrásait használva tartósan regenerálják a bőr működését, mely a valódi anti-ageing alapja.
Kleanthous professzor, a márka megalapítója, volt az első a világon aki a kozmetika szolgálatába állította az orvostudomány egyéb területein már régóta alkalmazott ultrahangot, mely mikrovibrációs használata segít hogy minél több molekula jusson a bőr mélyebb rétegeibe. Mindazonáltal az ultrahang hullámai salaktalanítják a szöveteket, támogatják a sejtek anyagcseréjét, emellett segítik a gyógyulást, serkentik a kollagén termelését, tisztítják a bőrt és javítják a szövetek vérellátását.

Cell supporting molekula és sonorezonancia.
Ettől különlegesek és egyedülállóak a Kleanthous kezelései és temékei.

Mit kell tudnom a Kleanthous kezelésekről általánosságban?
A kezelések kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánlottak, aki szeretne javítani bőre minőségén, illetve egyedi problémájára keres megoldást, legyen szó mimikai ráncokról, szem alatti táskákra, laza kötőszövetről, bőrirritációról vagy hajhullásról.
Képzett kozmetikusaink átfogó anamnézis és tanácsadás után, a legexkluzívabb hatóanyag esszenciák széles tárháza közül kiválasztják a számodra legmegfelelőbb kombinációt, így egy személyre szabott termék és kezelés jön létre. A hatóanyagok között pedig, a c.s.m. molekulán kívül, jelen vannak a világ legmodernebb és legértékesebb kozmetikai hatóanyagai, mint a hyaluronsav, a gyömbér,teafaolaj, timföld, homoktövis, elasztin, aloe vera, mézpor, vörös agyag, kókuszdió por , acerola cseresznye, levendula és még sorolhatnánk. 
Legyen szó akár a ránctalanításról, akár a sejten belüli struktúra újraprogramozásáról vagy kommunikációs rendszerének javításáról, szabadgyökök elleni védelemről, a kollagén szintézis újraindítására vagy akár a nedvesség megtartó képesség növeléséről a cell supporting molekulák  hosszú távon és megbízhatóan regenerálják a bőr működését, ezzel valódi anti-aginget valósítanak meg.
Minden kleanthous kezelésnél a hatóanyag, mely minden esetben tartalmaz cell supporting molekulát, speciális ultrahang segítségével éri el bőröd mélyebb rétegeit, hogy ott sejtszinten hatva optimalizálja az élettani folyamatokat ezáltal javítva a bőr minőségét.
A kezeléseket az  egyedülálló sonostar matrix géppel végezzük, mely a fül számára érzékelhetetlen 20.000 rezgés/ másodperc fölötti ultrahang tartományban dolgozik.
Miért különleges a Sonostar matrix gép?
A sportorvosok által már régóta sikerrel használt ultrahang, az úgynevezett sonoforézis során a gélekben lévő hatóanyagot a bőrbe juttatja. Az ultrahang rezgése megnyitja a bőrt a legkisebb hatóanyagok előtti is. Az általános kozmetikai hatóanyagok az ultrahangos kezelés ellenére sem képesek áthatolni a bazális membránon de mélyebben beágyazódnak a hámrétegbe.
A frekvencia határozza meg a szövetekbe való behatolás mélységét, az intenzitás pedig a szövetekbe leadott energiamennyiséget. Készülékünkkel elérhető a bőr valamennyi rétege, egészen az izom határáig. Az ultrahang rezgése megnöveli a sejtközötti állományt, így segít a salakanyagok eltávolításában. Ezzel egyidejűleg a cell supporting molekulát tartalmazó anyagok könnyen behatolnak a bőrbe. Amint a bőr megszabadul a salakanyagoktól a sejtek újra el tudják látni magukat nedvességgel. A bőr optimális működésének alapfeltétele pedig a kiegyensúlyozott folyadékháztartás.  Az ultrahang mindemellett, rezgési energiájával képes a sejtplazmában található citoszkeletonokon új proteinek termelését elősegíteni.
A sonostar mátrix gép fényterápiás modullal is rendelkezik, mely alkalmazásával még inkább személyre szabhatóak a kezelések. A fény bizonyos hullámhosszait sejtjeink színes proteinjei abszorbeálják és hasznosítják az anyagcseréjükhöz. Annak függvényében, hogy mely spektrálszíneket alkalmazzuk, különböző típusú szövetstimulációt érhetünk el.
Spektrálfényt és a modulált ultrahangot a személyre szabott kezeléseknél különbözőképpen kombináljuk.  Az ultrahang intenzitása, az impulzus frekvenciája, a hanghullám mintája, a behatolási mélység és a színkombináció mint egyénileg beállítható. Ezáltal lehetővé válik hogy a bőr állapotának megfelelő leginkább egyénre szabott szövetstimulációt érhessünk el.
Általánosságban tehát elmondható, hogy a Kleanthous a kozmetikai, non-invaziv kezelések reális szintjén, valóban képes eredményesen javítani bőrünk pigmentáltságán, ráncaink mélységén és hosszán, a pórusok méretén és úgy áltanosságban a bőrünk minőségén.
Mit kell tudnom a Kleanthous 24/7 sono solutions kezeléseiről?
A gyors és látványos eredmények érdekében ezen kezeléseinkben ötvözzük a cell supporting molekulák regenerációs hatását válogatott növényi hatóanyagokkal és az ultrahang erejével. 
Minden 24/7  sono solution kezelés különböző kikeverési lehetőségeket kínál, így teljesen személyre szabott kezelést kínálink a bőrproblémádnak megfelelően, legyen szó bőrszárazságról, az érett bőr problémáiról vagy miteszeres, aknéra hajlamos bőrről. 
Minden kezelés magában is hatásos, azonban ajánlott kúraszerű alkalmazása.
A kezelés lépései:
 1. 24/7 tisztító hab segítségével megtisztítjuk a bőrt a szennyeződésektől.
 2. Enzim peelinggel finoman eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.
 3. 24/7 tonik habbal attöröljük a bőrt.
 4. Az egyénileg, bőrproblémádnak megfelelően frissen kikevert hatóanyagokkal teli maszkot felhelyezzük az arcra, nyakra, dekoltázsra és 15-20 percig hagyjuk hatni.
 5. A termékcsalád cell supporting molekulát nagy menyiségben tartalmazó krémét ultrahanggal a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk, miközben megindul a szövetek salaktalanítása is.
 6. A kezelést a Kleanthous akupresszurás masszázsával zárjuk.
A kezelés időtartalma 60 perc.

Maradtak még megválaszolatlan kérdéseid? Jelentkezz ingyenes konzultációnkra!